Weer

motregen
11°
Vandaag
/ 11° - 3 / 4 NNO
Half tot zwaar bewolkt met opklaringen en geruime tijd droog, later een bui

Het blijft half tot zwaar bewolkt met opklaringen. De meeste bewolking blijft boven Zuid-Limburg aanwezig. Het blijft geruime tijd, op een bui na, droog. In de namiddag en in het begin van de avond vallen er enkele buien, met kans op hagel.
De wind uit N tot NO wordt matig 3-4 Beaufort en voelt vrij koud aan. Het wordt vanmiddag tijdens zonnige perioden maximaal 10 à 11 graden en later op de avond is het tijdens opklaringen en een zwakke wind 3 à 4 graden.

Morgen

In de nacht is het droog en naast wolkenvelden zijn er brede opklaringen. De wind uit N tot NO is zwak. Het koelt flink af tot aan het vriespunt met wat vorst aan de grond.
Overdag is er een afwisseling van opklaringen, wolkenvelden en stapelwolken. Het is geruime tijd droog en tijdens zonnige perioden wordt het maandagmiddag circa 10 graden. In de middag ontstaan boven Limburg buien, lokaal met hagel en onweer. De wind uit N tot NO is zwak tot matig, 2-3 Beaufort.

Verdere vooruitzichten 

Het blijft volgende week tot en met donderdag duidelijk kouder dan maxima van 17 à 18 graden en dat is nu het langjarig gemiddelde. 
Dinsdag is het droog en er zijn zonnige perioden, wolkenvelden en stapelwolken. Bij een zwakke wind uit NW wordt het maximaal 10 graden na een koude nacht met minima van -1 à -2 graden, en aan de grond is het kouder. Het is de koudste nacht van de week met dus groot nachtvorstgevaar.
Woensdag en donderdag vallen er buien met kans op hagel en onweer bij meer wind dan dinsdag. Tijdens droge zonnige perioden wordt het maximaal ongeveer 11 graden. De nachttemperaturen blijven iets boven het vriespunt.
De kans is groot dat het eind volgende week bij meer zonneschijn warmer wordt met in het laatste aprilweekeinde en daarna maxima richting de 20 graden bij een matige wind uit ZO tot ZW. Er vallen enkele buien en er zijn lange droge perioden.

Weersverwachting

 • Neerslag
 • Wind
 • Zon
 • Zo
  motregen
  11°
  30%
  3  /  4  NNO
  5 u
 • Ma
  motregen
  10° -1°
  60%
  2  /  3  N
  4 u
 • Di
  half bewolkt
  10° -2°
  20%
  2  /  2  NNW
  4 u
 • Wo
  koude motregen
  11°
  80%
  2  /  3  WNW
  3 u
 • Do
  koude motregen
  11°
  80%
  3  /  4  W
  3 u

Het weerbericht wordt verzorgd door Meteo Limburg.