De Stemming - 24 maart 2024

De presentatoren van De Stemming, Fons Geraets en Frank Ruber © L1 (Dion Moonen)
Voormalig Tweede-Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) becommentarieert de laatste ontwikkelingen rond de kabinetsformatie.
Politiek coach Kiki Bakker vindt dat het parlement faalt in zijn controlerende taak. Ze vindt dat de hoge werkdruk van Kamerleden aangepakt moet worden.
Journalist Noël Ummels maakte een beeldroman over zijn vader die leed aan bipolaire stoornissen. Rob Havermans (geneesheer-directeur van Mondriaan) over de lange wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg en de campagne Limburg Openhartig.
Na de zomer gaat het Julianakanaal een half jaar dicht. Voor onze geschiedenis-analist Joep Leerssen aanleiding om in de historie van deze waterweg te duiken.
Raymond Kerckhoffs (wielerjournalist) en Milan van Wersch (directeur Limburg Cycling) nemen een voorschot op het nieuwe wielerseizoen. Over voorjaarsklassiekers, Tour de France Femmes en Limburgse toertochten.
Het panel – Gabriëlle Heine (CDA-fractievoorzitter Maastricht), Cor Bosman (eigenaar buurtsuper), Louk Hustinx (communicatiedeskundige) – discussieert over de ‘buitenlandse studenten’-brandbrief, de mazelenuitbraak, de nieuwe baan van Ger Koopmans en andere actuele zaken.
Een column van schrijver Hugo Luijten.
Presentatie: Fons Geraets & Frank Ruber.