L1NWS - 10 dec 2016

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het L1NWS van L1 TV, met de volgende onderwerpen:

Zorgen over het aantal vogels dit jaar|

Onaangeraakte vetbollen en voederbakken. Stiltes in de Limburgse achtertuinen. Het lijkt erop dat er dit jaar fors minder vogels in Limburg rondvliegen. Harde cijfers zijn er nog niet, maar Vogelwacht Limburg krijgt veel meldingen van bezorgde mensen. Die zien veel minder vogels dan normaal.

VVV Venlo wint de periodetitel in Emmen

De Jupiler League kende gisteravond een verrassende ontknoping van de tweede periode. Vooraf had Helond Sport de beste papieren, VVV moest hopen op puntverlies van Helmond en zelf winnen op bezoek bij FC Emmen.
Bryan Smeetsterug in De Geusselt
MVV had een ontmoeting met een oude bekende. Bryan Smeets keerde met De Graafschap terug in De Geusselt.

Fortuna zakt weg op ranglijst

Fortuna zakt na een goeie start steeds verder weg. De laatste overwinning dateert alweer van 10 oktober, toe er thuis werd gewonnen van VVV en in de zeven duels daarna wist het maar één punt te pakken. Gisteren was de tegenstander FC Oss, dat wél in grote vorm is, de Brabanders wonnen de laatste vijf duels.

Dag 6 van de actie L1 Samen voor de Voedselbank

Het is de zesde dag van de actie Samen voor de Voedselbank. L1 zamelt met alle Limburgers zoveel mogelijk houdbare producten in.

Weekoverzicht

Het 25-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht wordt gevierd en politieagent Ronald V krijgt te horen dat hij toch niet de cel in hoeft.