L1NWS - 13 jan 2017

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het L1NWS van L1 TV, met de volgende onderwerpen in het nieuws:

Herdenking voor Tharukshan op Grotius College in Heerlen

Een emotionele bijeenkomst in een overvolle aula. Vanochtend was de herdenking voor Tharukshan op zijn school, het Grotius College in Heerlen. En, geheel onverwacht, was ook familie van de 15-jarige scholier bij de herdenking aanwezig.

Verzoening familie Tharukshan en school

Dat er familie van Tharukshan aanwezig was bij de herdenking vanochtend is opmerkelijk, want de relatie met de school was verstoord. Volgens de familie deed het Grotius-college té weinig tegen het pesten van Tharukshan. Maar beide partijen hebben zich verzoend.

Damwand geplaatst in Paesplas Gennep

Een spannende dag voor de woonbooteigenaren in Gennep. Daar heeft Rijkswaterstaat vandaag een mobiele dijk aangelegd om de scheefliggende woonboten vlot te trekken. Die liggen scheef in de Paesplas, omdat het waterpeil flink was gedaald door de aanvaring met de stuw in Grave twee weken geleden. De bewoners van de woonboten kunnen sindsdien niet meer op hun boot.

Bruiloft Syrische vluchtelingen

Een bijzonder huwelijk in Brunssum. Eva Mahfoud en Mahran Oufan vluchtten in 2011 uit Syrië. Al die tijd bleef hun liefde onaangetast. En vandaag werd die liefde bezegeld.

Volledige cv-installatie moet worden vervangen van aanleunwoningen Stein

De bewoners van vijf aanleunwoningen in Stein mogen de komende weken nog niet terug naar hun appartement. De afgelopen 14 dagen ging tot driemaal toe het koolmonoxide-alarm af en de woningstichting heeft nu bepaald dat de volledige cv-installatie moet worden vervangen. Dat duurt naar verwachting 5 tot 6 weken.

Sneeuwpret in Vijlen

De eerste echte sneeuwval maakte van vandaag een bijzondere dag voor velen. Maar dat vanmiddag de zon doorbrak, maakte het bijzonder voor Syrische vluchtelingen Eva Mahfoud en Mahran Oufan. Zij beleefden hun sprookjesachtige winterbruiloft in het oude gemeentehuis in Brunssum.

Jan oefent buut tussen kippen

In de stal tussen 35-duizend kakelende kippen heeft hij zijn buut geoefend. Jan Pijnenborg moet vanavond als tweede op tijdens de Finale van het Buuttekampioenschap in Roermond. De kippenboer uit Ysselsteyn is de absolute debutant onder de zeven finalisten. Hij mag vooraf nog niet met zijn creatie voor de camera. Maar we kunnen wel een tipje van de sluier oplichten. Jan wordt Jannie...

Vanity Lewerissa weer terug bij Nederlands Elftal

PSV-speelster Vanity Lewerissa is na een jaar blessureleed weer terug bij het Nederlands Elftal. De Maastrichtse aanvalster gaat maandag met Oranje op trainingskamp in Spanje. Haar eerste voorbereiding op het EK komende zomer, in eigen land.