Roda zet overwicht niet om in winst

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Roda JC heeft in Kerkrade met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag.
 Het lukte Roda niet om het overwicht én de kansen in doelpunten uit te drukken. Bart Biemans was het dichtst bij een winnende treffer. Krisztián Németh maakte zijn rentree na een knieblessure. Coach Ruud Brood had ook een basisplaats voor Támás Kádar. Hij verving linksback Abel Tamata, die vanwege zijn knieblessure voorlopig uit de running is.
Beide ploegen hielden zich in een leuk begin van de wedstrijd in evenwicht. ADO Den Haag was na 25 minuten voor het eerst dicht bij een doelpunt. Maar Roda-doelman Kurto redde op het schot van Poepon. Aan de overkant ging een omhaal van aanvoerder Malki net naast. Bij Den Haag kreeg aanvoerder en oud-VVV'er Danny Holla in de eerste helft geel. Bij Roda kreeg Danilo geel.
Na rust redde doelman Kurto goed op een ingestudeerde vrije trap. En ook aan de andere kant waren er weer mogelijkheden. Bart Biemans kopte de bal op de lat. Daarvoor was zijn ploeggenoot Mitchell Donald dichtbij, maar daaraan voorafgaand had ADO de score kunnen openen. De bal werd echter van de lijn gehaald. Dat alles speelde zich af rond de 60e minuut. In de slotminuten bleef het Roda-offensief zonder doelpunt. Ook nu waren Biemans én Malki dicht bij het winnende doelpunt, maar het duel eindigde zoals het begon.
Foto's: Jax Kraal