Bewonersbijeenkomst Rijckholt

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De onderwerpen van het L1NWS op L1 TV:
Bewonersbijeenkomst Rijckholt
In Margraten is vanavond een bijeenkomst voor inwoners van Rijckholt. De gemeente wil 450 vluchtelingen plaatsen in het voormalige nonnenklooster van het dorp. Er is veel onrust. In Rijckholt wonen zo'n 700 mensen.  450 vluchtelingen erbij is dan wel erg veel in verhouding, vinden omwonenden. De gemeente heeft alle inwoners van Rijckholt uitgenodigd, verdeeld over vier bijeenkomsten.
Jihadronselaar opgepakt in AZC Echt
Een bewoner van het AZC in Echt wordt verdacht van jihadisme. De politie heeft hem gisteren aangehouden, nadat er meldingen waren binnengekomen over zijn ronselpraktijken in het azielszoekerscentrum in Echt.
Kamervragen over groot aantal ongelukken op A2
Er worden Kamervragen gesteld over de ongelukken met vrachtwagens op de A2. Het Limburgse CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert wil van verkeersminister Schulz weten of de ongelukken worden geanalyseerd en of er maatregelen worden genomen als dat nodig blijkt te zijn.
Bloemetje op Secretaressedag
Sinds 1989 bestaat er al een Secretaressedag. Op elke 3e donderdag in april is het de bedoeling dat de secretaresse in de bloemetjes wordt gezet. Meestal doet de leidinggevende wel iets voor zijn assistent. En zo niet, dan brengt L1 een bloemetje langs...
90 jaar oud en nog steeds zo kwiek als The Queen
Queen Elizabeth is vandaag jarig. Dat is mooi. Maar laten we eerlijk zijn. Ze is niet de enige 90-jarige. Daarom twee Limburgse dames in de spotlights. Ze zijn even oud als de Engelse koningin. Meisjes onder mekaar dus.
MVV na twee jaar weer in play-offs
In de Jupiler League staan nog twee speelronden op het programma tot het einde van de reguliere competitie. Dan starten de play-offs. Na twee jaar afwezigheid staat MVV weer in de nacompetitie. En om zo ver mogelijk te komen kan de club alle hulp gebruiken. Vandaag leek die hulp van boven te komen. Witte engeltjes streken neer tijdens de training...

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/l1video