7 mei 2016

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De onderwerpen van het L1NWS op L1 TV:

Gewonde Limburgers weer thuis na busongeluk in België

Alle Limburgers die betrokken waren bij het busongeluk gisteren in België, zijn weer thuis. Het ongeluk gebeurde op de E17 in de buurt van de grens met Frankrijk. De busreis werd georganiseerd door Slangen Reizen uit Heerlen. Vier van de Limburgers liepen schaafwonden en kneuzingen op. In totaal raakten 24 mensen gewond. Twee van hen moesten de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. De chauffeur die achterop de bus reed, overleefde het ongeluk niet.
Tom Dumoulin-gekte in de Giro. Hij behoudt zijn roze trui.
Een ware Tom Dumoulin-gekte vandaag bij de tweede etappe van de Giro d'Italia. Gisteren won hij de tijdrit, en pakte hij de roze trui. Vandaag weet hij die te behouden in een rit van Arnhem naar Nijmegen.
Festivalseizoen is weer losgebarsten, onder meer met Moulin Blues in Ospel
Het Limburgse festivalseizoen is weer losgebarsten. In Ospel komen liefhebbers van blues dit weekend aan hun trekken, tijdens Moulin Blues. Vandaag onder een stralend zonnetje.
Spoorviaduct Eygelshoven
Een niet alledaagse klus dit weekend in Eygelshoven. Daar wordt een nieuw spoorviaduct geplaatst. Het viaduct is onderdeel van de nieuwe Parkstad Buitenring, en wordt centimeter voor centimeter op z'n plek geschoven.
FC Volendam - MVV
MVV heeft gisteren in de eerste ronde van de play-offs afgerekend af met FC Volendam.  Afgelopen maandag won MVV in eigen stadion met 2-1 en ook de return in Volendam werd gewonnen door de Maastrichtenaren.
Weekoverzicht
De afgelopen week stond deels in het teken van het dramatische ongeluk op de A79 bij Klimmen, vorige week vrijdag. Een 87-jarige spookrijder botste frontaal op een auto met daarin een moeder met drie kinderen. De beide bestuurders, en later deze week een van de kinderen, verloren het leven. Moet de rijvaardigheidskeuring bij ouderen strenger worden, was meteen de vraag.
Er gebeurt meer deze week, waarin de slachtoffers van oorlog worden herdacht en Bevrijdingsdag en Hemelvaart op één dag vallen. Maar eerst naar het begin van de week. Dimitri O. de man die verantwoordelijk is voor de gasexplosie in een flat in Heerlen. Hij trekt het hoger beroep tegen zijn veroordeling in.

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/l1video