12 mei 2016

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het L1NWS van L1 TV met de volgende onderwerpen:
Aangifte tegen raadslid Petermans uit Heerlen
Beneden alle peil, dat vindt het landelijk parket van een twitter-bericht van het Heerlens gemeenteraadslid Christian Petermann. Die vergeleek een officier van justitie in de zaak Jos van Rey met een kamp-bewaakster uit Nazi-Duitsland, en hij sprak de hoop uit dat ze zou verongelukken. Aanleiding voor die uitspraken; de strafeis van 2 jaar tegen Jos van Rey. Tegen Petermann is aangifte gedaan.
Rijckholt haalt opgelucht adem na AZC-beslissing gemeenteraad
Er komt geen groot asielzoekerscentrum in Rijckholt. Een oud klooster moest er opvang gaan bieden aan 450 vluchtelingen. Daartegen was veel verzet van de buurt. De locatie wordt nu stukken kleiner, hoe klein precies daar moet de gemeente Eijsden-Margraten nog een beslissing over nemen.
Branden op natuurbegraafplaats
De teller staat op 10 inmiddels in de Blerickse Bossen, zo vaak is er al brand uitgebroken. Het is vlakbij het crematorium en ook bij de natuurbegraafplaats. Want de ene brand is nog amper geblust of de volgende laait weer op in de Blerickse Bossen.  Zo ontdekte ook  onze verslaggever tijdens de reportage.

Bijeenkomst over radicalisering in Weert

Een bijeenkomst over radicalisering in Weert naar aanleiding van de aanslagen in onder meer Brussel. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor politie, moskeebestuurders maar ook bijvoorbeeld leraren en ouders. Sinds november vorig jaar zijn er 5 meldingen van radicaliserende jongeren in Weert onderzocht, maar er was geen sprake van jihadgangers. En de burgemeester wil dat zo houden.
Sif uit Roermond naar beurs
Limburg heeft er een beursgenoteerd bedrijf bij. Sif uit Roermond maakte vandaag zijn debuut op de Amsterdamse beurs. Een mooi moment voor het bedrijf dat metalen funderingspalen voor olieplatforms en windmolens maakt.
Opleiding voor 1200 nieuwe medewerkers Nedcar
Nul ervaring geen bezwaar. Iedereen kan een auto bouwen. Als je maar wilt. De scholing is begonnen bij VDL Nedcar in Born. Binnen nu en een half jaar moeten 12-honderd extra medewerkers opgeleid zijn.
Voorbeschouwing MVV-De Graafschap
Voor VVV en MVV beginnen morgen de halve finales in de play-offs. De Maastrichtenaren nemen het in eigen Geusselt op tegen eredivisieploeg De Graafschap. De ploeg die afgelopen zondag Ajax nog van de titel hield. Ras-Maastrichtenaar Bryan Smeets maakte het voor Ajax fatale doelpunt. Dit weekend kan hij ook zijn oude werkgever de das om doen.

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/l1video