17 jun 2016

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het L1NWS van L1 TV met de volgende onderwerpen:
Waterschap kritisch over de aanpak van de extreme regenval 
Het ging best goed, maar het kon beter. Waterschap Peel en Maasvallei heeft tijdens de extreme regenval van de afgelopen weken in Noord- en Midden-Limburg behoorlijk werk afgeleverd, maar er zijn aandachtspunten. Dat is de conclusie van de evaluatie van de wateroverlast. Door de grote inzet van middelen en mankracht is er nu veel werk bij het waterschap blijven liggen.
Raad van toezicht Daelzicht stapt op
De chaos is compleet bij zorginstelling Daelzicht. Eerder al stopte het bestuur ermee, nu gooit ook de raad van toezicht het bijltje erbij neer. Daelzicht is in opspraak geraakt na berichten over vriendjespolitiek en wanbeleid.
Eerste asielzoekers arriveren in azc Blitterswijck
De eerste vluchtelingen zijn gearriveerd in Blitterswijck. In vakantiepark Het Roekenbosch komen uiteindelijk 450 asielzoekers. Het besluit om vluchtelingen onder te brengen leidde tot protest in het dorp van zo'n 1100 inwoners.  Vandaag is het vooral rustig voor de groep van 42 die zijn intrek neemt in de huisjes van het park.  
10 kleine basisscholen in Limburg blijven bestaan
Goed nieuws voor 10 kleine Limburgse basisscholen, vaak met Christelijke achtergrond. Vanwege nieuwe wetgeving zouden de deuren moeten sluiten, maar die donkere wolken zijn afgewend. Een aanpassing in de wet is ook de redding voor de Gereformeerde Basisschool Benjamin in Brunssum, met zo'n 150 leerlingen.
Geslaagd met 4 tienen, en paar negens één 8
4 tienen, een paar negens en één 8. Dat is meer dan cum laude geslaagd. VWO-scholier ILLija uit Blerick wist het voor elkaar te krijgen. Hij is de beste VWO-er van het Den Hulster College in Venlo. En misschien wel ver daarbuiten.
Sfeer proeven bij ZLM tour
Bas van Mulken staat in Buchten bij de finish van de laatste etappe in de ZLM tour.

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/L1video