Maastricht pakt wildgroei woonboten aan, bewoners verzetten zich

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De onderwerpen van het L1NWS op L1 TV:
Maastricht pakt wildgroei woonboten aan, bewoners verzetten zich
Ze zouden te lang zijn. Of te breed. Of te hoog. De woonboten in Bosscherveld in Maastricht. De gemeente is bezig ze aan te pakken. Een hoop bewoners hebben pas een brief gekregen. Daarin wordt hen gesommeerd hun boot aan te passen. Want anders, moeten ze weg.
Een stukje Limburg in Brabant rond herdenkingsmonument
Limburg krijgt er een stukje Brabant bij. Het Provinciebestuur zal de grond rondom het herdenkingsmonument van de gesneuvelde Limburgse Jagers op de legerkazerne in Oirschot in erfpacht te krijgen. Op die manier staat het monument dan toch symbolisch weer in de provincie waar de Jagers oorspronkelijk vandaan komen.
Spanning voor Rio stijgt
Het is het moment waarop iedereen al maanden en soms zelfs jaren naartoe leeft. Vanavond worden in Rio de Janeiro de Olympische Spelen officieel geopend. Alle sporters zijn al in Rio, hun voorbereiding zit erop. Maar in Nederland zetten de achterblijvers vandaag de puntjes op de i.
DJ Ruud voor laatste keer op Solar Festival
Feest DJ Ruud, ofwel Ruud Geurts uit Belfeld. Een megapopulaire DJ,  hij draaide overal in Nederland tot grote badplaatsen aan de Zuid-Europese kust. Nu is hij bezig met een afscheidstournee want hij stopt eind dit jaar. Dit weekend draait hij voor het laatst op Solar in Roermond en daar is het ook allemaal begonnen....
Voorbereiding Roda op nieuw seizoen
Roda JC bereidt zich voor op de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen aankomende zondag. En met twee succesvolle oefenwedstrijden achter de rug, is de sfeer goed in het Parkstad Limburg Stadion.
Thuis in een leeg huis: Schoolgebouw in Venray
Verslaggever Sjoerd Van Heugten bezoekt bijzondere gebouwen die staan te verloederen en die tijdelijk een andere bestemming krijgen. Want wat doe je met een leegstaand klooster, kantoorpand of villa? Of wat dacht je van schoolgebouwen? Ook die komen door de vergrijzing en centralisatie steeds vaker leeg te staan. Dan zijn er mensen die er graag tijdelijk gaan werken of wonen.

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/L1video