L1 Nieuws - 31 maart 2024

L1 Nieuws-presentator Wouter Nelissen in de studio. © Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van zondag 31 maart 2024

Bedrijven Nederweert geven elkaar overtollige stroom

Stel je hebt zonnepanelen op je dak. Dan kan het zijn dat die zichzelf uitschakelen bij mooi weer, veel zon. Het stroomnet kan de grote hoeveel energie die dan geleverd wordt door de panelen niet aan. Bedrijven krijgen soms zelfs te horen, stop maar helemaal met zonnepanelen leggen. Maar in Nederweert hebben ze daar een oplossing voor bedacht.

35 jaar Heideroosjes

Paaspop, een festivalklassieker, in Schijndel. Deze zondag op het programma, de Heideroosjes. De punckrockband uit Horst bestaat dit jaar 35 jaar

Paasboodschap hulpbisschop

Je zou het bijna vergeten met die paasfestivals, maar Pasen is natuurlijk een christelijk feest, het belangrijkste christelijke feest van het jaar zelfs. De verrijzenis van Jezus herdenken we dan. Een tijd van bezinning. Zeker voor hulpbisschop Everard de Jong. Hij staat stil bij de oud-bisschop Smeets die eind vorig jaar overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Forse nederlaag voor Fortuna

In de Eredivisie liep Fortuna Sittard tegen een fikse nederlaag op. Het werd in Rotterdam 4-0 voor Sparta. Na de rust, die met 1-0 werd gehaald, stortte de ploeg van trainer Danny Buijs volledig in, een totale off-day.

Dubbele teleurstelling in het handbal

Grote teleurstelling in het Limburgs handbal: twee kansen waren er in het Topsportcentrum van Almere om een nationale handbalbeker mee naar Limburg te nemen, maar dat lukte niet. De vrouwen van Handbal Groot Venlo verloren de finale tegen VOC Amsterdam. De heren van BEVO verloren van Aalsmeer.