Pitlane over de GP van Australië

Pitlane blikt vooruit op de Grand Prix van Australië. © L1en Red Bull Content Pool
Het is bijna twee jaar geleden dat Max Verstappen voor het laatst de finish van een Formule 1-grand prix niet haalde. Uitgerekend op dat circuit kan de regerend wereldkampioen dit weekend een recordzegereeks evenaren.
Winst in de Grand Prix van Australië in Melbourne zou zijn tiende opeenvolgende overwinning zijn, iets wat in de Formule 1-geschiedenis slechts één coureur lukte; Verstappen zelf, vorig seizoen.

Geen verslappende Verstappen

"Hij verslapt niet, dat is het knapste", zegt Xavier Maassen over de serie van Verstappen. "En hij laat daarmee geen spaan heel van de concurrentie." Een echte titelstrijd lijkt er volgens L1's huisanalist dan ook niet in te zitten. "De rest komt misschien in bepaalde wedstrijden wel dichterbij, maar voor echte competitie is meer nodig."

Australiërs

In deze aflevering van Pitlane is er bovendien aandacht voor de twee Formule 1-coureurs die in Melbourne hun thuisrace rijden: de Australiërs Oscar Piastri (McLaren) en Daniel Ricciardo (RB). Daarnaast rijdt Maassen in de simulator een rondje over het Albert Park-circuit.