L1 Radio

18:00: Plat-eweg Extra en Plat-eweg

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • RSS
Header

Weer

Het weer in Limburg

Vanmiddag/vanavond onweersbuien

opgesteld 12:30 uur

Rond 12 uur viel er in het uiterste noorden van Limburg wat regen, en ontstonden boven de Eifel en Ardennen de eerste buien.
Vanmiddag loopt de temperatuur tijdens zonnige perioden op naar 18 tot 20 graden. De wind uit O tot NO is zwak tot matig (2-4). Er is ook bewolking, geleidelijk grote stapelwolken. In de loop van de middag en avond vallen er enkele regen- en onweersbuien, lokaal met hagel.
Later op de avond wordt het weer droog en tegen middernacht is het ongeveer 13 graden.

Dinsdag

De komende nacht is er nauwelijks of geen wind. Het is zacht met temperaturen tussen 7 en 9 graden. Het blijft droog en er zijn (brede) opklaringen en wolkenvelden. Er kunnen enkele mistbanken ontstaan.
Tijdens het grootste deel van de ochtend is het droog en in het begin is het vrij zonnig. Er ontstaan stapelwolken en op het einde van de ochtend, middag en tijdens het begin van de avond vallen er enkele regen- of onweersbuien. Tijdens zonnige perioden wordt het 's middags 18 tot 20 graden. De wind is slechts zwak (2) uit Z tot ZW.

Verdere vooruitzichten

Het is deze week van woensdag tot en met vrijdag tijdens zonnige perioden ’s middags (bijna) warm, met maxima van 18 tot (ruim) 20 graden. Er vallen volgens Meteo Limburg in de hele provincie dagelijks enkele regen- of onweersbuien, waarschijnlijk vooral steeds in de loop van de middag en begin van de avond als de temperatuur op z’n hoogst is. Er is niet veel wind, zwak tot matig uit een richting tussen oost en zuid. De nachten verlopen met minima van 7 tot 10 graden tamelijk zacht.
Waarschijnlijk blijft het in het komende weekeinde wisselvallig, waarbij de temperatuur iets omlaag gaat.

Bosschenhuizen, paasmaandag 21 april Foto: Jan Bouwers
Bosschenhuizen, paasmaandag 21 april

Weersverwachting

Weersverwachting - Limburg
maa din woe don vri
20º 19º 21º 18º 19º
10°
2-3 2-3 2-3 2-3 2-3
3 3 6 4 3
70% 60% 50% 70% 70%

tekst weerblok

Buienradar