L1 Radio

10:00: Achtergronden, muziek

L1 TV

10:00: Dagcarrousel

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • RSS
Header

Weer

Het weer in Limburg

Wisselvallig slot augustus, begin september fraai zomerweer

opgesteld 7:00 uur

Het is in het begin van de ochtend zonnig en het wordt geleidelijk half tot zwaar bewolkt. Tijdens zonnige perioden wordt het vanmiddag met temperaturen tot 22 à 23 graden aangenaam warm. De Z wind is zwak tot matig, hooguit windkracht 3 Beaufort. Vooral vanmiddag en vanavond kan er een bui vallen er of er zijn tijdelijk langere perioden met wat regen of motregen.
Vanavond koelt het door de bewolking niet zo sterk af als tijdens de afgelopen avonden. Rond middernacht is het nog ongeveer 17 graden.

Vrijdag

De komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Er kan tijdelijk regen vallen. Tijdens droge perioden en enkele opklaringen koelt het af tot 14 à 15 graden.
Overdag is het meestal half bewolkt. Er zijn opklaringen en stapelwolken. Vooral ’s ochtends vallen er in Limburg enkele buien. ’s Middags en ’s avonds is het (overwegend) droog en het wordt tijdens zonnige perioden 21 à 22 graden. Het waait matig (3 Beaufort) uit ZW tot W.

Verdere vooruitzichten

Tijdens het laatste weekeinde van augustus en van de meteorologische zomer, die op veel plaatsen in Limburg recordnat is, zal het wisselvallig weer zijn. Er zijn zaterdag tijdelijk perioden met regen en zondag valt er een aantal buien. Tijdens lange droge en zonnige perioden wordt het hooguit ongeveer 20 graden. Er staat een matige wind die draait van ZW op zaterdag naar NW op zondag.
Volgens Meteo Limburg kunnen we volgende week, tijdens de eerste septemberdagen, fraai zomerweer begroeten. Het wordt droog, zonnig en warm met geleidelijk maxima tussen 23 en 26 graden. Een matig briesje uit NO tot O voert vrij droge en warme lucht aan.

Schinveld, donderdag 28 augustus Foto: Hannie Peters
Schinveld, donderdag 28 augustus

Weersverwachting

Weersverwachting - Limburg
don vri zat zon maa
23º 22º 21º 20º 22º
13° 14° 14° 12° 11°
3 3 3-4 3-4 2-3
5 5 2 4 6
60% 50% 70% 60% 20%

tekst weerblok

Buienradar