L1 Radio

22:00: Hubert on the Air

L1 TV

20:30: L1NWS

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • RSS
Header

Weer

Het weer in Limburg

Droge week, geleidelijk zonniger en warm: later zomers warm

opgesteld 17:00 uur

Het was vanmiddag droog. Er was bewolking en er waren opklaringen. Bij weinig wind werd het op de meeste plaatsen in Limburg 20 à 21 graden.
Vanavond zijn er opklaringen, wolkenvelden en enkele stapelwolken. Het blijft vrijwel overal in de provincie droog. Tijdens zonnige perioden is het in het begin van de avond ongeveer 20 graden. De westelijke wind is slechts zwak, rond windkracht 2.
Later op de avond koelt het tijdens opklaringen af tot ongeveer 12 graden, waarbij enkele mistbanken ontstaan.

Dinsdag

De komende nacht zijn er brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Het koelt, bij een zwakke (2) NW wind, af naar waarden tussen 8 en 10 graden. Er ontstaan enkele mistbanken.
Overdag zijn er flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden/stapelwolken. Het blijft droog en in de loop van de middag en in het begin van de avond wordt het aangenaam warm met temperaturen tot 22 graden bij weinig wind. De NNO wind is zwak (2).

Verdere vooruitzichten

Volgens Meteo Limburg is het van woensdag tot en met het eerste septemberweekeinde (overwegend) droog. Het wordt fraai vrij zonnig en warm zomerweer. Er komt een matig briesje uit O tot NO en daarmee wordt vrij droge en warme landlucht aangevoerd. Woensdagmiddag loopt de temperatuur op tot 24 graden.
Donderdag en vrijdag wordt het zomers warm met maxima tussen 25 en 27 graden. Mogelijk wordt het in het weekeinde iets minder warm en dan is er kans op een lokale bui. De normale middagtemperatuur voor deze eerste septemberweek bedraagt 21 graden. Pas na de eerste septemberweek kunnen we officieel spreken van nazomer.

 

Roermond, maandag 1 september Foto: Anita Coenen
Roermond, maandag 1 september

Weersverwachting

Weersverwachting - Limburg
maa din woe don vri
20º 22º 24º 26º 27º
10° 11° 12° 12°
2 2 3 3 3
5 6 9 11 10
20% 20% 10% 10% 10%

tekst weerblok

Buienradar