L1 Radio

16:00: Nieuws, weer, verkeer

L1 TV

16:20: Óngerwaeg

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • RSS
Header

Weer

Het weer in Limburg

Morgen droog en warm, daarna wisselvallig en afkoeling

opgesteld 12:00 uur

Het wordt vanmiddag het half tot zwaar bewolkt. Tijdens zonnige perioden komt de temperatuur vanmiddag uit op waarden tussen 20 en 22graden. Tijdens veel bewolking valt de temperatuur iets lager uit. De wind is vandaag slechts zwak (2). Vooral in de loop van de middag en avond vallen er enkele onweersbuien met windvlagen. Deze komen vanuit het zuiden/zuidoosten opzetten. Doordat er maar weinig wind is, kan er op diverse plaatsen vrij veel regen vallen. Anderzijds zijn er ook plaatsen waar nauwelijks of geen regen valt.
Later op de avond is het overal droog en tijdens brede opklaringen en weinig wind koelt het tegen middernacht af tot ongeveer 12 graden.

Vrijdag

De komende nacht is het droog en bij een zwakke tot matige (2-3) O wind wordt het niet kouder dan 10 tot 12 graden. Het is vrij helder en er drijven enkele wolkenvelden over.
's Ochtends is het droog en tijdens vrij zonnig weer wordt het snel warmer. Er ontstaan geleidelijk stapelwolken en het blijft vrijwel overal in onze provincie droog. Later op de dag is een lokale regen- of onweersbui mogelijk. Het wordt 's middags warm met maxima van 22 tot 24 graden. De O wind is matig (3).

Verdere vooruitzichten

Tijdens het weekeinde en ook begin volgende week is het wisselvallig weer en de middagtemperaturen vallen lager uit dan vandaag en morgen met temperaturen onder 20 graden. Er vallen volgens Meteo Limburg zaterdag enkele lokale regen- of onweersbuien, vooral in de namiddag en avond. Zondag zijn ook langere perioden met regen (van betekenis) mogelijk, en dat geldt ook voor de maandag. Daarbij is er geen onweer meer te verwachten. Het wordt begin volgende week ’s middags 16 tot 18 graden, terwijl normaal voor eind april een middagtemperatuur van 17 graden is: kortom, vrij normale temperaturen. Medio volgende week wordt het iets kouder.

Ransdaal, donderdag 24 april Foto: Jose Vossenberg
Ransdaal, donderdag 24 april

Weersverwachting

Weersverwachting - Limburg
don vri zat zon maa
21º 24º 19º 18º 18º
10° 12°
2 3 2-3 2-3 3
4 7 4 2 2
80% 20% 60% 80% 60%

tekst weerblok

Buienradar