L1 Radio

22:00: Emil in gesprek met…

L1 TV

20:45: Óngerwaeg Natuurcamping

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • RSS
Header

Weer

Het weer in Limburg

Komende dagen droog en zonniger, zaterdag warmste dag en onweer

opgesteld 16:30 uur

Vanmiddag werd het tijdens zonnige perioden 26 tot 28 graden. Het was benauwd en in de loop van de middag trokken vanuit Duitsland stevige onweersbuien over de provincie, die hier en daar gepaard gaan met hagel en veel regen, wateroverlast, en forse windstoten.
Ook op het einde van de middag en tijdens het eerste deel van de avond trekken vanuit het noordoosten stevige onweersbuien over Limburg met veel regen en kans op wateroverlast. Er kan ook hagel bijzitten en er zijn zware windstoten mogelijk.
In de loop van de avond wordt het overwegend droog en het is daarbij 19 à 20 graden.

Woensdag

In de nacht daalt de temperatuur tijdens opklaringen tot 16 à 17 graden. Bij een zwakke tot matige (2-3) NNW wind ontstaat op veel plaatsen laaghangende bewolking en het wordt nevelig. Boven de hogere regio’s van Zuid-Limburg is mist mogelijk.
’s Ochtends en in het begin van de middag hangt er veel bewolking boven de provincie, waaruit tijdelijk lichte regen of motregen kan vallen. In de loop van de middag en avond is het droog en er komen opklaringen en stapelwolken. Tijdens zonnige perioden loopt de temperatuur op tot 23 à 24 graden. Er staat een matige (3) NW wind. De lucht wordt droger dan vandaag waardoor het aangenaam warm wordt.

Verdere vooruitzichten

Op de laatste julidag, donderdag, is het volgens Meteo Limburg droog en, na het oplossen van het eventueel gevormde ochtendgrijs (laaghangende bewolking), vrij zonnig bij een zwakke wind uit W tot ZW. Met 23 à 25 graden wordt de normale middagtemperatuur bereikt.
De oogstmaand augustus begint vrijdag en in het weekeinde met zomers warm weer. Het wordt tijdens flinke zonnige perioden 26 tot 28 graden. Zaterdag wordt de warmste dag, waarbij later op de dag wel enkele onweersbuien ontstaan. Zondag en begin volgende week kunnen we spreken van normaal zomerweer: maxima rond 24 à 25 graden, zonnige perioden, zuidwestelijke wind en af en toe een bui.

Heerlen, dinsdag 29 juli Foto: Ger Souren
Heerlen, dinsdag 29 juli

Weersverwachting

Weersverwachting - Limburg
din woe don vri zat
26º 24º 24º 26º 28º
17° 16° 12° 14° 15°
2-3 3 2 2-3 2-3
4 5 8 8 7
90% 50% 20% 20% 80%

tekst weerblok

Buienradar