L1 Radio

00:00: L1 Muziek

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 28 aug 2015

Rechtszaak tegen Bandidos begonnen
16 verdachten in de bandidoszaak stonden vandaag voor het eerst voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze onder andere van het lidmaatschap van een criminele organisatie. Justitie probeert op die manier tot een verbod op de motorclub te komen.

OM: 'Verband tussen vondst dode man A73 en liquidatie Silivio Aquino hebben'
De vondst van de dode man op de A73 bij Roermond, gisteren, en de liquidatie van de Belgische crimineel Silvio Aquino, eerder op de dag, hebben met elkaar te maken. Dat zegt het Openbaar Ministerie.

Tiende seizoen Flikken Maastricht vanavond van start
De serie is goed voor een miljoenenpubliek. Na dit seizoen komen er in ieder geval nog twee seizoenen van de politieserie die zich afspeelt in Maastricht en omgeving. Het is nog niet duidelijk of er daarna een nieuwe reeks wordt opgenomen. Veel locaties die gebruikt worden keren ook weer terug. Crematorium Walpot in Eijsden is een van de locaties.

25e Cultura Nova opent met grote show
De 25e editie van Cultura Nova in Heerlen opent vanavond met een grote show, op de plek waar ooit de schoorstenen en de schachttorens van de Oranje Nassau mijn stonden. De wereldberoemde gezelschappen, Groupe F en Les Plasticiens Volants brengen een groots vuurwerkspektakel.

Toneelstuk Zujerleech over explosie DSM 40 jaar geleden
Het is bijna 40 jaar geleden. De explosie van een naftakraker van DSM in Geleen. Op 7 november 1975 kwamen 14 mensen daarbij om het leven. Meer dan honderd DSM-ers raakten gewond. Theatergezelschap het Laagland heeft er een toneelstuk over gemaakt. 'Zujerleech'. Een dialectstuk over 4 kinderen in de omgeving van de fabriek, met een onuitwisbare herinnering.

Rens Blom juicht voor Dafne Schippers
Hij is niet meer de enige wereldkampioen atletiek. Sinds vandaag is Rens Blom in goed gezelschap van sprintster Dafne Schippers. Schippers won vandaag op het WK de finale van de 200 meter. En Rens Blom, die zelf 10 jaar geleden wereldkampioen polsstokhoogspringen werd, keek thuis vol spanning mee...

Laatste uitzending