L1 Radio

19:00: Plat-eweg

L1 TV

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 2 mrt 2015

De dag na het familiedrama in Zeswegen
De moeder van het 7-jarige jongetje Papillon dat gisteren dood werd gevonden in een woning in Heerlen, wordt woensdag voorgeleid. De rechter-commissaris bekijkt dan of de vrouw langer in de cel blijft. De 40-jarige vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar zoontje.

De dag na het familiedrama in Zeswegen is de dood van het 7-jarige jongetje het gesprek van de dag.

Growshops aan banden gelegd door nieuwe wetgeving
Voor de growshops hebben de nieuwe regels dus grote impact. In onze provincie zijn er 46 van deze winkels, maar een aantal gooit de deuren nu dicht.

Statenleden in Limburg onbekend
Limburgers en statenleden. Het blijkt geen goed huwelijk. De meeste mensen kennen amper een Statenlid. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos, in opdracht van de NOS. Eén op de 4 Limburgers zegt een lid van provinciale staten te kennen. Limburg scoort daarmee iets beter dan andere provincies.

Honderden kilo's kaas gestolen
Wat moet een dief met 26 kazen? Dat vraagt Mitchel Sauer zich af na een inbraak in zijn marktwagen. Die staat geparkeerd op een terrein in Oud-Geleen. Het gaat om twee hondsbrutale dieven, want na een eerste poging, die werd verstoord door de politie, kwamen ze gewoon terug en sloegen alsnog hun slag. Toen ze al ruim 300 kilo kaas hadden versjouwd, werden ze gestoord door de buurman.

Investering ambachtsopleidingen
Steeds minder jongeren kiezen voor een ambacht zoals meubelmaker, instrumentenmaker of smid. Onderwijsminister Bussemaker wil de beroepsopleidingen stimuleren door middel van investeringen, bijvoorbeeld voor de opleiding tot hoefsmid. Een beroep dat in paardenprovincie Limburg nog altijd van groot belang is.

Eaters - Heerenveen
Droevige gezichten gisteravond Geleen. Het ijshockeyseizoen is voorbij. Eaters verloor gisteravond ook het vierde playoff-duel van Heerenveen. En daarmee is het afgelopen. De club sluit opnieuw een roerig jaar af. De best of 7 serie tegen Heerenveen. Eaters vocht gisteravond voor de laatste kans om het seizoen nog iets te verlengen. Maar het mocht niet baten. Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, maar toch verloren. Voor de vierde opeenvolgende keer van Heerenveen.

Laatste uitzending