L1 Radio

16:00: Hubert on the Air

L1 TV

15:00: Óngerwaeg - Drummende bakker

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • Instagram
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 29 nov 2016

Zorghotels moeten de winterdruk bij ziekenhuizen verlichten
Nu het weer slechter wordt, liggen de Limburgse ziekenhuizen overvol. Veel hospitaals kunnen de druk ternauwernood aan, zo leert een rondgang langs de ziekenhuizen. Omdat de druk elk jaar groter wordt, is een structurele oplossing dringend gewenst. En die ligt mogelijk in het oprichten van zogenoemde 'zorghotels'. Mensen die te ziek zijn om thuis te verblijven, maar niet ernstig genoeg om in een ziekenhuis te blijven liggen, kunnen dan daar een plekje krijgen.

Een beschermlaagje moet bacteriële uitbraken voorkomen in ziekenhuizen
Als het aan Zuyd Hogeschool ligt behoren bacterie-uitbraken in ziekenhuizen in de toekomst tot het verleden. Zij onderzoeken of dunne deklaagjes kunnen worden aangebracht  op ziekenhuisapparatuur en deurklinken zodat andere gevaarlijke bacterien geen kans hebben zich te verspreiden.

Megaproces in Maastricht tegen 17 verdachten van handel in drugs
De start van een megaproces vandaag voor de rechtbank in Maastricht. In totaal 17 verdachten staan daar terecht voor onder meer handel in hard en soft drugs en deelname aan een criminele organisatie. Veruit de meeste verdachten komen uit Gouda en de regio Rijnmond. Twee komen uit Maastricht en één uit Heerlen.

Succes tunnel bij spoorwegovergang Venlo heeft ook keerzijde
Jarenlang is er voor gestreden. Dus blijdschap in Venlo, nu er eindelijk een tunnel komt onder de drukke en gevaarlijke spoorwegovergang Vierpaardjes. Maar het succes heeft ook een keerzijde: want omwonenden moeten plaats maken voor de tunnel.

Een kijkje in het Pakhuis van Sinterklaas
In het Limburgs Museum in Venlo heeft Sinterklaas zijn Pakhuis. Al 14 jaar lang kunnen kinderen daar leren wat een échte Piet doet, en natuurlijk hun pieten-diploma halen.

In L1SPRT een terugblik op de wedstrijden van MVV, VVV en Fortuna
In LSPRT een terugblik op de wedstrijden van gisteravond: Emmen-MVV, VVV-RKC en Fortuna-Eindhoven.

Laatste uitzending