L1 Radio

20:00: Wunderbar

L1 TV

19:55: Nationale Dodenherdenking Live

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • Instagram
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 4 mei 2016

Veel meer Nederlanders dan gedacht liggen begraven op Duits oorlogskerkhof
Op de Duitse begraafplaats is deze vierde mei een dag zoals alle anderen. De doden worden niet herdacht, dat gebeurt pas in november, als de Duitsers hun gesneuvelde landgenoten herdenken. Toch kwamen sommige mensen vandaag een bloemetje leggen in Ysselsteyn.

Herdenking op Herdenkingsplein in Maastricht
Lex van Moorsel staat op het Herdenkingsplein in Maastricht waar straks om acht uur de Maastrichtse én provinciale dodenherdenking zal plaatsvinden.

Trompettiste bereid zich voor op dodenherdenking
Louise van den Brand speelt al tien jaar The Last Post tijdens Dodenherdenking in Venlo, zo ook vanavond. En ondanks dat ze het al die keren al heeft gespeeld, blijft ze nog ieder jaar zenuwachtig tijdens de voorbereidingen voor het muziekstuk.

Bedrijfsleven in Limburg profiteert van klimaatakkoord
Limburgse bedrijven profiteren van de afspraken die gemaakt zijn tijdens het klimaatakkoord in Parijs. In het akkoord is afgesproken dat landen meer duurzame energie moeten opwekken. Daardoor is de vraag naar zonne- en windenergie toegenomen.

Mag je mensen oproepen om op jou te stemmen?
Een relletje onder Limburgse artiesten. Aanleiding is de Limbo Top 100 die morgen door L1-Radio wordt uitgezonden. Luisteraars bepalen de lijst. Sommige artiesten hebben de fans de afgelopen weken opgeroepen om te stemmen, anderen doen dan juist niet en spreken er schande van

Tom Dumoulin droomt van het Roze in de Giro
Na het topjaar van vorig jaar staat dit jaar vooral in het teken van de Olympische Spelen in Rio. Maar voor het zo ver is een ander belangrijk doel. Vrijdag start de Giro 'd Italia in Apeldoorn. Een van de belangrijkste rittenkoersen van het jaar.

Laatste uitzending