L1 Radio

20:00: L1 Cultuurcafe

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • Instagram
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 30 aug 2016

Vrachtwagenchauffeurs haasten zich om Code 95
Topdrukte bij de rijscholen. Vrachtwagenchauffeurs zijn namelijk masaal aan het nascholen geslagen. De chauffeurs moeten voor 10 september de verplichte nascholingsCode 95 halen. Redden ze dat niet, dan mogen ze de weg niet meer op. De rijscholen kunnen de aanvragen voor de bijscholingscursus bijna niet meer aan.

Grote brand in Vilt
Groot alarm gisteravond voor een brand in Vilt. Rond half 9 rukt de brandweer met veel materieel uit voor een fikse brand in een bedrijfspand aan de Sibberweg. Dat ligt naast een leegstaande boerderij. Uit voorzorg werd een aantal omliggende huizen ontruimd en omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden.

Meer robots , maar ook meer banen bij distributiecentrum in Kerkrade
Boston Scientific gaat meer robots inzetten in haar distributiecentrum in Kerkrade. Nu heeft de producent van medische producten al 22 robots. En dat worden er snel meer. Toch gaat dat volgens het bedrijf niet ten koste van de werkgelegenheid. Die zal zelfs groeien.

Laatste rondleidingen in A2 tunnel
In de nieuwe tunnel bij de A2 in Maastricht kregen bezoekers vandaag voor de laatste keer een rondleiding. Tussen 2011 en 2016 kwamen er ruim 57-duizend mensen op de tunnel af voor een rondleiding.  Maar dat is nu afgelopen. De tunnelbuizen werden vanmiddag symbolisch afgesloten. Vanaf nu worden de tunnels verder afgewerkt voor ingebruikname. Dat zal ongeveer rond de jaarwisseling zijn.

Kunst om mee te spelen
Bij Cultura Nova in Heerlen kun je niet alleen kijken naar theater en kunst, maar je mag er ook kunst aanraken. Dat kan bij Spielerei in Schunk. Een tentoonstelling met oude én hedendaagse kunst.. Om mee te spelen.

Cooky Voorn: Het is een puinhoop in Zeist
Cookie Voorn, de voormalig assistent trainer van het Nederlands elftal, noemt de crisis bij de KNVB een grote chaos. De trainer uit Berg en Terblijt maakt zich zorgen over het Nederlands voetbal.

Zomerserie: Groeten uit... Arcen en Velden
We hebben vijf Limburgers gebombardeerd tot ambassadeur van eigen dorp. Samen met Peter Beeker bezoeken ze de vier mooiste plekjes die ze kennen. Vandaag Ger Koopmans en zijn ansichtkaartje Groeten uit... Arcen en Velden.

Laatste uitzending