L1 Radio

19:00: Plat-eweg

L1 TV

18:55: Limburg van boven

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 7 juli 2015

Gemeenteraadslid Penders al eens eerder veroordeeld voor mishandeling
CDA-gemeenteraadslid Julien Penders uit Echt-Susteren is al eerder veroordeeld voor een geweldsmisdrijf. Dat vond plaats in november 2011. Een maand voor de mishandeling waarbij een cafébezoeker een schedelbreuk opliep, en waar hij gisteren opnieuw voor veroordeeld werd. Ondanks die veroordelingen mag hij CDA-raadslid blijven in Echt-Susteren.

Longpatienten blij met vroegere smog waarschuwing
Er gaat sneller worden gewaarschuwd voor smog. Het kabinet werkt aan een nieuw smogalarm. Naast de concentraties ozon en stikstofdioxide in de lucht, worden ook de concentraties fijnstof gemeld. Dat is vooral belangrijk voor de ruim een miljoen mensen met luchtwegaandoeningen in Nederland.

Archeologen leggen Voerendaal van eeuwen geleden bloot
Inwoners van Voerendaal kunnen met hun eigen ogen zien hoe hun dorp er eeuwen geleden uitzag. Op een bouwplaats in het centrum zijn archeologen aan het werk om resten van vroeger bloot te leggen. Vandaag gaven ze tekst en uitleg aan iedereen die dat wilde. En de plaatselijke basisschool stuurde de leerlingen langs.

Alt Arce bijna het beste terras van Nederland
Slechts 6 Limburgse terrassen in de Top 100 van horecavakblad Misset. Twee in Arcen, twee in Nederweert, één in Broekhuizen en één in Eys. Zijn terrassen hier écht zo slecht? Of willen Limburgse ondernemers niet betalen om mee te doen aan de jaarlijkse verkiezing?  Hoe het ook zij, in Arcen zijn de twee beste terrassen van Limburg, volgens Misset. Wat is het geheim van Arcen en haar terrassen?

Wielerploegen doen er alles aan om renner beter te beschermen
Blessures na een valpartij, zoals gisteren in de Tour, zijn niet te voorkomen. Maar wielerploegen doen er alles aan om de renner beter te beschermen. Zo ook de ploeg van uitvaller Tom Dumoulin. DSM ontwikkelde een broekje dat beter bescherming biedt bij valpartijen.

Wat is er toch zo bijzonder aan Sportclub Irene in Tegelen?
Hebben ze gouden kranen, sorteren ze de blauwe M'&M's, ligt de terreinknecht met een nagelschaartje op het gras...? De Belgische topclub RSC Anderlecht is deze week te gast bij Sportclub Irene in Tegelen. En Anderlecht is niet de eerste topclub die kiest voor de sportvelden van Irene. Wat is dat toch in Tegelen?

Laatste uitzending