L1 Radio

00:00: L1 Muziek

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 9 feb 2016

Opnieuw carnavalsoptochten afgeblazen
Het zit de vastelaovesvierders dit jaar niet mee. Vandaag is opnieuw een groot aantal optochten afgelast, vooral in Zuid-Limburg. 16 optochten gingen niet door. Er was dus veel teleurstelling.

Flinke teleurstelling vandaag vooral ook bij prinsen
Flinke teleurstelling dus, bij wagenbouwers, bij groepen, maar vooral ook bij de prinsen van alle dorpen en steden waar de optochten zijn afgeblazen. Want op veel plekken legt de prins zijn taken om middernacht weer neer. En dat zonder triomftocht.

In het noorden van de provincie vandaag wel optochten
Er moest dus flink geimproviseerd worden gisteren en vandaag. Dat leidde ertoe dat Sevenum en Tegelen vandáág een optocht hadden. Een dag later dan normaal. De inhaaloptocht van Tegelen gaat de boeken in als kaat, naat en schjuuverig. In Sevenum idemdito. Al zeggen ze dat daar anders.

Gelaens Zaat Hermenieke op concours in Maastricht
Een Geleens Zaat Herremenieke dat al 35 jaar meedoet aan het Zate Herremeniekes Concours in Maastricht. Een unicum. Het concours dat geen wedstrijd is en waar ieder orkest zich winnaar mag noemen. Want ze krijgen allemaal 11 punten. Op het station van Geleen begonnen ze vanochtend als Naat Heeremenieke.

Laatste uitzending