L1 Radio

22:00: Plat-eweg

L1 TV

20:30: L1NWS

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • Instagram
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 27 mei 2016

Vervolging Mark Verheijen dichterbij
De vervolging van oud-Kamerlid Mark Verheijen uit Venlo is een stap dichterbij gekomen. Ondernemer Wout Heijmans uit Velden wil Verheijen berecht zien voor corruptie. Verheijen zou de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol hebben bevoordeeld bij de bouw van een bioscoop in het centrum van Venlo, terwijl ie Heijmans juist dwarsboomde. Het Openbaar Ministerie zag eerder geen aanleiding om Verheijen daarvoor te vervolgen, maar het Gerechtshof in Den Haag oordeelt nu anders.

AZC Weert van noodopvang tot officieel asielzoekerscentrum
Het asielzoekerscentrum in Weert wordt morgen officieel geopend. Daarmee is het centrum nu een volwaardige opvanglocatie en geen noodopvang meer. Het  AZC is de afgelopen tijd grondig verbouwd zodat het geschikt is voor de vluchtelingen.  

Vijftien opleggers vanuit Weert naar de Alpe d'HuZes
Een belangrijk transport vanuit Weert richting Frankrijk. De exacte bestemming: de Alpe d'Huez. De lading: alles wat nodig is om de inzamelingsactie Alpe d'Huzes tot een succes te maken. Want één of meerdere keren de magische berg beklimmen in de strijd tegen kanker, dat doe je niet zomaar!

Opbouwen en testen van parcours Venlo Stormt
Een paar jaar geleden waren ze nog op één hand te tellen. Inmiddels telt ons land al bijna 150 obstakel runs. Een van de grootste wordt komend weekend gehouden in Venlo. Tijdens Venlo Stormt leggen zo'n 5-duizend deelnemers een parcours met 26 hindernissen af. Vandaag werd alles opgebouwd maar ook al meteen getest.

VVV neemt afscheid van boegbeeld
Er komt definitief een einde aan het huwelijk tussen VVV en Niels Fleuren. De Venlose club heeft besloten afscheid te nemen van de 29-jarige Gennepenaar. Van de huidige selectie is hij is de speler met de meeste wedstrijden voor de geelzwarten. Volgens de club verdwijnt met Niels één van de boegbeelden van VVV Venlo. Maar aan stoppen denkt Fleuren niet.

Samenvatting Boels-Rental Hills Classic
De zwaarste eendagskoers in Nederland voor vrouwen werd vandaag verreden. Niet gek ook dat de internationale wielertop aan de start staat van de Boels-Rental Hills Classic. Start in de gemeente Sittard-Geleen, en via het Limburgse heuvelland naar de finish in Berg en Terblijt. En alles wat er tussen zit gaat omhoog of omlaag.

Laatste uitzending