L1 Radio

22:00: Hubert on the Air

L1 TV

21:50: L1 Weer

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 5 okt 2015

Koeien verplicht in de wei gaat boeren geld kosten zegt LLTB
De Limburgse melkveehouders voelen er niets voor om hun koeien verplicht buiten te laten lopen. Oppositiepartijen dienden vandaag in de Tweede Kamer daarvoor een voorstel in. Als de weidegang verplicht wordt, vervalt de subsidie voor weidemelk, van 1 cent per liter. Die is bedoeld om boeren te stimuleren hun koeien in de wei te laten lopen.

Noord-Limburg moet centrum van insectenteelt worden
Noord-Limburg moet het kloppend hart van de Europese insectenteelt worden. Dat wil het bedrijf Vivara. Dat wil in Venlo een ultramoderne fabriek bouwen, waar wekelijks 25 duizend kilo insecten worden gekweekt.  Want:  insecten, dat is het eten van de toekomst. Zo denkt Vivara.

Peuterspeelzaal in AZC in Heerlen geopend
Vandaag is een peuterspeelzaal geopend in het asielzoekerscentrum in Heerlen. Jarenlang hebben medewerkers van het AZC en Heerlense peuterspeelzalen hiervoor gevochten. Het belang van de allerkleinste vluchtelingetjes, namelijk onderwijs, staat voorop.

Opnames nieuwe film Riphagen vandaag in Steyl
Iedereen had tijdens de Tweede Wereldoorlog bloed aan z'n handen en de lijn tussen goed en slecht is flinterdun. Dat is het thema van de film Riphagen, van topregisseur Pieter Kuijpers uit Tegelen. De film gaat over een beruchte Nederlandse oorlogsmisdadiger, Dries Riphagen. Vandaag zijn er opnames in een oud klooster in Steyl.

Productie bockbier afgelopen jaren verdubbeld
We drinken steeds meer bockbier. De productie van het seizoensbier is de afgelopen jaren verdubbeld bij de Limburgse brouwerijen. Vandaag was de start van het nieuwe bockbierseizoen.

Fortuna Sittard pikt de draad weer op na ontslag Van Vossen
Na het ontslag van Peter van Vossen bij Fortuna werd vandaag gewoon weer getraind in Sittard. Een hectisch weekend is achter de rug. En nu moet Fortuna op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. En ondertussen moet er hard gewerkt worden om de club weer op de rails te krijgen.

Laatste uitzending