L1 Radio

22:00: Langs de Lijn

L1 TV

20:00: NOS Journaal

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • Instagram
Header

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

Gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Simone van Trier, Kris Németh Lex van Moorsel en Jan de Koning.

Onderwerpen onder voorbehoud

L1NWS - 1 okt 2016

Brandweer redt drenkeling in Maastricht
De brandweer heeft vannacht een drenkeling gered uit de Maas in Maastricht. De man was door nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. Voorbijgangers op de Hoge Brug ontdekten hem en waarschuwden de brandweer even na half 2. Toen die ter plekke kwam, was de man al een behoorlijk stuk afgedreven. Hij kon met moeite zijn hoofd nog boven water houden. Brandweermannen haalden de drenkeling naar de kant. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Na 70 jaar De Peel weer in de vuurlinie
In Nederweert-Eind is de Tweede Wereld Oorlog springlevend. Vandaag en morgen is het openluchtmuseum Eynderhoof decor voor zo'n honderd re-enactors. In De Peel is ruim zeventig jaar geleden hard gevocht. En om dat niet te vergeten ligt dit gebied weer in de vuurlinie.  

Eerste rolstoeltoegankelijke boomhut in Valkenburg
Met een rolstoel in een boomhut klimmen. Lange tijd was het ondenkbaar, maar dat is nu veranderd. Bij het Ronald McDonaldhuis de Kindervallei in Valkenburg is de eerste rolstoeltoegankelijke boomhut van Nederland in gebruik genomen. Volledig afgesteld op de wensen van kinderen in een rolstoel.

Drukte bij gratis Rieu concert
Ieder hoekje van het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht stond gisteravond vol met mensen. Want het komt natuurlijk niet vaak voor dat André Rieu een gratis concert weggeeft op zo'n bijzondere plek.

Jupiler League
Samenvattingen van de Limburgs betaald voetbalclubs

Weekoverzicht
Iedere zaterdag in het L1NWS een overzicht met de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van de afgelopen week.

Laatste uitzending