L1 Radio

16:00: Hubert on the Air

L1 TV

15:00: Óngerwaeg - Drummende bakker

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
  • Instagram
Header

Lichamen van vermiste jongens gevonden

De lichamen die zondag in Utrecht zijn gevonden, zijn van de sinds twee weken vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist.

Dat zei de politie zondagavond tijdens een persconferentie. De identificatie is nog niet afgerond, maar de politie zegt vrijwel zeker te zijn. Bij de lichaampjes zijn een camouflageshirt gevonden van een van de twee jongens en de spanbanden waarnaar werd gezocht. Die werden gezocht in verband met de vermissing. De vader had die eerder aangeschaft en een van die spanbanden lag bij zijn lichaam.

Moeder

Kort na de vondst heeft de politie de moeder van de jongens al ingelicht dat er twee lichamen zijn gevonden. Zij gaf de jongens ook als vermist op en plaatste al op maandag, de eerste dag dat de jongens weg waren, een oproep op Facebook om uit te kijken naar haar zoontjes. Zij is zondagavond ook bezocht door de burgemeester van Zeist. Die heeft haar meegedeeld dat het hoogstwaarschijnlijk om de twee jongens gaat. In de persconferentie zei hij dat het verdriet van de moeder 'onmetelijk groot' is.

Afwatering

De lichamen zijn zondagmiddag rond half drie gevonden door een toevallige voorbijganger. Ze lagen in een afwatering onder een weg in een landelijk gebied in de buurt van het plaatsje Cothen, op enkele kilometers van het recreatiepark in Doorn, waar de vader van de jongens op 7 mei zelfmoord pleegde. Op die plek was door de politie nog niet gezocht. In eerste instantie werd er een lichaam gevonden. Later werd ook een tweede lichaampje aangetroffen. Volgens de hoofdofficier van justitie maken de omstandigheden waarin de lichamen zijn gevonden, het onderzoek 'zeer complex'. De politie en het leger zijn nog steeds bezig met het onderzoek op de vindplek.

Afscheidsrit

Cothen ligt bij Wijk bij Duurstede. Daar groeide de vader op. Het vermoeden bestaat dat hij op maandag 6 mei een afscheidsrit heeft gemaakt langs. Die voerde hem ook naar Neerbeek, waar een ex-vriendin van de man woont. Dat is ook de plek waar de jongens voor het laatst levend zijn gezien. Tijdens een stop bij een onbemand tankstation is op camerabeelden vastgelegd dat de jongens nog in de auto van de vader zaten. 

Zoektochten

Naar aanleiding van die beelden en tips is ook in het Bunderbos en in een visvijver in Geulle naar de jongens gezocht door de politie. Op verschillende plaatsen, waaronder in Geleen en het Kelmonderbos hebben vrijwilligers gezocht naar de jongens. 

Tips

Na een oproep van de politie zijn zeker drieduizend tips binnengekomen. Het merendeel van die tips leidde naar de omgeving waar de jongens zondag zijn gevonden.

Advertenties