13 oktober - Indonesië

Afbeelding ter illustratie © L1
Stichting Nativitas ondersteunt het werk van de Belgische ontwikkelingshelpster Marie Jeanne Colson, op het Indonesische eiland Flores. Hier beter bekend als mama België.
Alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar met een probleem kunnen terecht in een van de 6 kindertehuizen die mama België heeft opgericht. Het gaat hier over kinderen die ongewenst zijn, te vondeling zijn gelegd, waarvan de moeder is gestorven of waarvan de vader is verdwenen, enzovoorts.
Ook vinden kinderen met een handicap in een speciaal hiervoor ingericht tehuis een warm nest. Doel is het probleem van de kinderen op te lossen en ze dan zo spoedig mogelijk weer terug te plaatsen in hun eigen woonomgeving. Waar mogelijk worden moeder en kind samen opgenomen. Indien er geen moeder is wordt een pleegmoeder gezocht, meestal een tante of een zusje. De pleegmoeder kan zo aan het kind wennen.
Tijdens het verblijf in het kindertehuis worden de (pleeg)moeders ook vaardigheden geleerd die ze in het dagelijks leven nodig hebben: kinderverzorging, hygiëne, bereiden van goede voeding,  efficiënter houden van varkens en kippen, omgaan met geld, enzovoorts. De periode dat een kind met pleegmoeder in een tehuis verblijft kan variëren van enkele dagen tot jaren.
De oudere kinderen gaan naar school, gehandicapte kinderen kunnen een vak leren, zoals naaister, lasser of timmerman. Alles is er op gericht de kinderen liefde te geven en een zelfstandig bestaan voor de toekomst.
Mama België heeft ook een internaat opgericht voor meisjes die willen doorstuderen na de lagere school.  De loopafstanden naar de middelbare school zijn vaak te groot,  daarom ligt het internaat vlak bij een middelbare school. De meisjes verblijven er vrijwel gratis.
Meer informatie over het project is te vinden op www.kinderenvanflores.nl
Als u het project wilt steunen kan dat door uw bijdrage over te maken op rekeningnummer 123604419 t.n.v. Stichting Nativitas Horst.